16 September 2009

Meriah Ramadhan PEPIAS

Minggu lepas merupakan suatu minggu yang sgt meriah diisi oleh PEPIAS bagi memenuhi keperluan ummah di segenap pelusuk negeri Selangor. Berikut merupakan ringkasannya..

Mesyuarat JK PEPIAS PUSAT ke-4

Gambar 1: Mesyurat sedang berlangsung

Mesyuarat berlangsung pada 6 September 2009, bermula jam 5.10 petang, bertempat di Sekreteriat PEPIAS kg. Changkat. Antara agenda yang dibincangkan adalah penilaian dan penyelarasan semula program2 PEPIAS, pembentangan kewangan, Pra-taklimat Muktamar Agung Tahunan, PMG, Retreat dan SYURA.

Gambar 2: Majlis Berbuka

Mesyuarat berehat untuk Majlis Berbuka dan Solat Maghrib berjemaah dan bersurai jam 8.25 malam.

Iftar PEPIAS PJ

Iftar telah berlangsung pada 9 September 2009, jam 7.00 malam di CENFOS IIUM PJ. Majlis dimulakan dengan santapan ringan berbuka, Solat berjemaah bersama2 ahli KPIJ di SMAWP, santapan menu utama, dan Final Touch Ihya' Ramadhan di Kg. Org Asli Serendah.

Gambar 3: Bergambar bersama ahli PEPIAS PJ

T@MAR (Tamrin @ Ramadhan)

Gambar 4: Pengarah T@MAR memberikan ucapan

Program adalah kerjasama PEPIAS Gombak dan ABIM Gombak. Program yang berlangsung di Masjid Sg. Chinchin pada 11 September 2009 itu melibatkan Ahli PEPIAS Gombak dan peserta KKPI sekitar Gombak.

Gambar 5: Peserta & Penggerak Helwani T@MAR

Ihya' Ramadhan di Kpg. Orang Asli Serendah


Gambar 6: Penggerak bergambar di Surau Kpg. Org Asli Serendah

Program yang berlangsung pada 11 - 13 September 2009 di Kg. org Asli Serendah merupakan usahasama antara PEPIAS PJ dan JAKIM. Antara aktiviti yang berlangsung adalah sukaneka bersama anak penduduk kg., Gotong royong menyediakan Juadah berbuka dan Majlis penyerahan hamper.

Iftar Jamaie WADAH & ABIM Selangor, PEPIAS

Iftar dianjurkan pada 12 September 2009 itu melibatkan 3 generasi bdn da'wah di Selangor (3G) bagi tujuan mengeratkan silaturrahim dan meningkatkan kepersefahaman bersama. Dengan ABIM Kelang sebagai tuan rumah, majlis dimulakan dengan majlis berbuka, Solat Maghrib berjemaah, dan tazkirah. Majlis diteruskan dgn Solat Isya' berjemaah, Terawikh dan diakhiri dengan tazkirah.

Gambar 7: Peserta Iftar mendengar tazkirah dari wakil WADAH Selangor
Sumber (http://abimselangor.blogspot.com/)

Program2 Lain

Ade beberapa lagi program yang berlangsung spt di JKM Serendah, dan beberapa program followup KKPI seperti di SMK Abd. Jalil, dan lain2. Kiranya ada sebarang maklumat, boleh nyatakan pada ruangan Comment.


P/s: SEBARANG GAMBAR PROGRAM ANDA BERSAMA PEPIAS BOLEH email KEPADA pepiaskini.60967@uploads.photobucket.com

No comments:

Jumlah Pengunjung