22 July 2010

Macam-macam KKPI Utara 2010


Pada 9-11 julai yang lalu,di kem nur laman bestari telah diadakan kursus kepimpinan pelajar islam(kkpi) zon utara..

seramai 127 orang peserta dari 4 daerah telah menyertai kursus ini..

seramai 12 fasilitator dan 20 komiti telah bertungkus lumus untuk memastikan program ini berjalan dengan lancar walaupun diawal program terdapat pelbagai masalah yang dihadapi,namun berjaya diatasi..

terdapat pelbagai aktiviti seperti ldk,qimuallai,permainan bermodul dan paling menyentuh perasaan peserta malah jugak fasi dan komiti ialah ceramah mengenai kepimpinan nabi muhammad dalam memjuangkan dakwah islam.ramai fasi dan komiti dan peserta menitiskan air mata kerana terlalu terharu dengan semangat baginda nabi muhammad untuki terus berjuang..malah di hujung pemergian nya,baginda hanya memyebut ummati,ummati,ummati.
.

Berikut gambar-gambar sepanjang KKPI Utara 2010 :-
Akhirnya KKPI ini berjaya dilakukan serentak. Satu di zon Utara dan satu di Zon Selatan. Dengan mengumpulkan seramai 215 orang pemimpin sekolah sekitar Selangor bagi kedua-dua zon yang terlibat.

Alhamdulillah, program seumpama ini mendapat respon yang baik daripada peserta-peserta yang terlibat. Semoga graduan KKPI ini dapat menjadi penggerak dan pemimpin di sekolah masing-masing. Semoga program kejasama dengan JAIS ini mampu melahirkan pemimpin sekolah yang mencapai tahap yang sepatutnya.

Semoga kita jumpa lagi di KKPI tahun depan.

No comments:

Jumlah Pengunjung