30 April 2010

Sorotan Program Kepimpinan Pengawas PRS-Sekolah Menengah Abdul Jalil

Pada 23 April 2010 seramai 15 orang ahli PEPIAS yang diketuai oleh saudara Muzakkir Mohd Noor telah turun padang mengendalikan program kepimpinan Pengawas PRS di Sekolah Menengah Abdul Jalil. Program berlangsung selama 1 hari bermula jam 10.30 pagi dan disertai seramai 65 orang pengawas PRS dan juga perantis PRS (bakal PRS) yang terdiri daripada pelajar yang berusia 14 hingga 17 tahun. Objektif program ini diadakan adalah utuk melahirkan PRS yang berkaliber serta menunjukkan kepada adik-adik ini tentang peranan PRS di sekolah. Berikut adalah sorotan yang berlaku di sepanjang program sehari bersama adik-adik SMK Abdul Jalil :


Sesi ta'aruf penerangan modul oleh saudara Muzakkir kepada fasilitatorSesi LDK 1 (ta'aruf, mind setting dan potensi diri)Perbincangan LDK 2 : Roleplay

Melakonkan watak masing-masing dalam sesi Roleplay tentang gejala negatif di sekolah


Fasilitator melakonkan situasi vendalisme di kalangan pelajar


Fasilitator menunjukkan cara-cara yang sepatutnya seorang PRS
berunding di kalangan kawan-kawan yang menghadapi masalahBergambar kenangan bersama adik-adik


Program ini berakhir jam 6 petang. Semoga dengan kehadiran kami ini, dapat membantu adik-adik PRS dalam menjalankan tugas kalian di sekolah. Mainkan peranan anda sebagai seorang hamba, daie dan khalifah di atas muka bumi ini.

Barisan fasilitator yang turut membantu : Mustafa, Rahman, Helmi, Anas, Afiq, Muzakkir, Saufi, Adi, Ramizi, Rozaidi, Hafizah, Afiqah, Ayu, Munirah dan HanisNo comments:

Jumlah Pengunjung